Yhteystiedot

Kansanedustaja
Anne Kalmari
050 512 2084
">

Avustaja
Kalle Murto
050 466 7697
">

Anne Kalmari Facebookissa Anne Kalmari Twitterissä
Tilaa Anne Kalmarin blogi RSS-syötteenä Anne Kalmari LinkedInissä

demokratia

Hyvän mielen vapaaehtoistyötä

Joskus elo voi tuntua merkityksettömältä. Ehkä turhaan haemme erikoisuutta arkeen liian vaikeasti. Laskuvarjohyppyjen, lämpöjoogan tai matkustelun korvikkeena voisi toimia myös elämänsisällön hakeminen auttamalla. Näinhän moni tekeekin harrastusten lisäksi. Naapuriapu kuuluu luontevana osana sopivan kokoiseen yhteisöön. Naapurin mummolle ja papalle on mukava viedä kauppakassi tai pihan voi aukaista, jos itsellä on enemmän voimia. Kun ihminen tuntee olevansa tärkeä osa yhteisöä, päivät saavat uudenlaista sisältöä. On mukavaa, kun ei tarvitse ajatella, mitä minä hyödyn tästä tai miettiä hyötyyköhän joku toinen tästä.

Omaan naapurustoon tai lähipiiriin voi jäädä huomaamatta avun tarvitsija. Olemme käyneet yhä aremmiksi tarjoamaan apuamme tai kysymään apua. ”Mitähän tuo minusta ajattelee, jos sekaannun hänen asioihinsa?”, miettii moni. On hyvä muistaa, että ei ole tunkeilevaa kysyä toiselta miten menee tai selviydytkö. On välinpitämättömyyttä olla kysymättä. Tämä luontainen kyky on päässyt nyky-yhteiskunnassa heikkenemään. On siis hyvä, että on olemassa järjestöjä, jotka mahdollistavat tarpeen ja avun yhdistämisen. Ota niihin yhteyttä, jos haluat tehdä vapaaehtoistyötä.

En pidä ajattelusta systeemi hoitakoot. Itsekkyys on ihmiskunnan suurimpia virheitä. Vapaaehtoistyö on merkki halusta osallistua ja vaikuttaa, ilman vapaaehtoistyötä ei olisi kansanliikkeitä eikä yhdistyksiä. Äitini opetti jo lapsuudessani minut arvostamaan kaikkia ihmisiä. Opin, että kun elää muillekin kuin itselleen, voi löytää onnen. Tässäkään työssä ilo ei tule vain suurista lainsäädännöllisistä muutoksista tai budjetin parannuksista. Hyvä mieli voi tulla arjen avusta lähimmäiselle.

Tätä sanomaa olen koettanut viedä eteenpäin myös eduskunnassa. Toimin eduskunnan vapaaehtoistyön tukiryhmän puheenjohtajana. Olemme myös omalla esimerkillämme halunneet näyttää, että aikaa vapaaehtoistyöhön löytyy, jos tahtoa on.

Vapaaehtoistyön tukiryhmä on perustettu 2009. Mukana on kaikkien eduskuntaryhmien edustajat

Tavoitteina esteiden poistaminen, oikeutus ja arvostus, paraneva yhteistyö järjestöjen kanssa, vertaisuuden ja vertaistuen merkityksen korostaminen, vapaaehtoistyön huomioiminen isoissa muutoksissa (sote, koulutus, RAY yms.)

Yhteistyö Oikeusministeriön demokratiaverkoston kanssa on tärkeä osa työtämme ja haluamme purkaa vapaaehtoistyön esteitä yhdessä Anne Bernerin vetämän norminpurkutyöryhmän kanssa. Aktiivista ja vaikuttavaa toimintaa, seminaareja, tempauksia, tiedon jakamista lainsäädäntötyölle. Viimeisin tempauksemme oli tuoda hyvää mieltä pienellä korttikiitoksella arjen toimijoille. Kampanja onnistui hienosti ja monet kansanedustajat lähettivät kymmeniä tervehdyksiä kentälle.

Anne Kalmari, kansanedustaja,

Eduskunnan vapaaehtoistyön tukiryhmän pj.

Julkaistu maaliskuussa 2017 Kansalaisareenan verkkolehdessä: http://kansalaisareena.fi/verkkoareena/hyvan-mielen-vapaaehtoistyota/

 

Kalmari: On Suomen etu tukea Lähi-idän haurasta demokratiaa

Medialle pe 23.9.2016,  julkaistavissa heti

Jordanian parlamenttivaalit pidettiin tiistaina 20.9.2016. Jordaniasta tuli alkuvuonna Euroopan neuvoston demokratiakumppanimaa, joten EN lähetti valtuuskunnan tarkkailemaan Jordanian vaaleja. Tarkkailijoiden joukossa oli myös EN:n suomalaisjäsen, Anne Kalmari (kesk).

– On hienoa että maa avaa vapaaehtoisesti ovensa tarkkailulle ja haluaa edistää demokratiakehitystä ja kansalaisten oikeuksia, sanoo Kalmari painottaen nimenomaan Lähi-Idän hauraan demokratiakehityksen tukemista. – Parhaimmillaan Jordania voi toimia rauhan ja vakauden edistäjänä alueellaan ja toimia ikään kuin puskurina myös Euroopan suuntaan, Kalmari huomauttaa ja toivoo alueelle tulevaisuudessakin rauhaa ja jatkuvaa demokratiakehitystä.

Jordanian naapurimaiden, Syyrian, Irakin, Saudi-Arabian ja Israelin ongelmat heijastuvat myös maahan, jossa pakolaisia on asukaslukuun nähden valtavasti. Pelkästään Syyriasta tulleita pakolaisia on Jordanian valtion mukaan noin 1,4 miljoonaa henkilöä (EN arvio 1,2 milj.).

Kaikille jordanialaisille äänioikeus ei ole itsestäänselvyys. Esimerkiksi, jos työskentelee turvallisuustehtävissä tai sotilaallisissa tehtävissä, ei äänestämään pääse, Kalmari kertoo ja jatkaa, että tarkkailijat olivat myös kiinnittäneet huomiota esimerkiksi siihen, että esimerkiksi lapset, jotka ovat syntyneet jordanialaiselle äidille ja palestiinalaiselle miehelle ovat rekisteröimättömiä, eivätkä saa Jordanian kansalaisoikeuksia, mukaan lukien äänioikeutta.

– Tämä on juuri sitä työtä, mitä meilläkin päin kuuluu usein vaadittavan. Pakolaiskriisissä pitää auttaa nimenomaan kriisin alkulähteillä. Kun katsoo Jordanian naapurivaltioita, ymmärtää miten hieno suoritus on öljyttömällä köyhällä Jordanialta pitää maa vakaana.

Kiinnitimme huomiota myös ikäsääntöön, jossa ehdokkaiden minimi-ikä on 30 vuotta. Maan ikärakenne on sellainen, että kuitenkin vaaleissa yli puolet äänioikeutetuista on alle 36 vuotiaita.

– Kysyinkin sisäministeriltä, olisiko ehdokkaiden alaikärajaa mahdollista laskea. Jos aiotaan saada nuoria äänestämään, on heille löydyttävä myös omia ehdokkaita, Kalmari kertoo. Tähän viittaa myös alhainen äänestysprosentti, joka oli 39%:iin (edellisissä vaaleissa 32%). Tietenkin tämä kertoo myös hyvin hoidetuista järjestelyistä. Joissain maissa, joissa äänestysprosentti hipoo sataa, ei tilanne ole välttämättä todellisuudessa yhtään sen parempi.

Naisille on varattu oma 15 henkilön kiintiö 130-paikkaisessa parlamentissa. Kristityille on varattu 9 paikkaa ja muun muassa tsetseeneille ja vastaaville ryhmille 3 paikkaa. Vaalit sujuivat pääosin rauhallisesti. Muutamilla alueilla joudutaan järjestämään uudet vaalit, aseellisen hyökkäyksen, mellakoinnin tai vaaliuurnien varastamisen vuoksi, Kalmari toteaa ja kertoo myös, ettei vaalihuoneistoja saatu suljettua klo 19, vaan aikaa jatkettiin tunnilla, sillä kulttuuriin kuulu olla viime tipassa tai hieman myöhässä paikalla.

– Myös äänten laskenta oli kaoottista seurattavaa, mutta toiminta oli kuitenkin avointa ja vilpitöntä, tarkkailemallani paikalla äänestyslippuja hylättiin 1670 lipusta noin kymmenen, Kalmari kertoo.

Tapahtumat

  • La 28.04.2018: 50v Syntymäpäivät Kivijärvellä

KYSELY

Tällä hetkellä ei ole gallupia saatavilla.
Keskusta
Lasten ja nuorten valtuutettu