Yhteystiedot

Kansanedustaja
Anne Kalmari
050 512 2084
">

Avustaja
Kalle Murto
050 466 7697
">

Anne Kalmari Facebookissa Anne Kalmari Twitterissä
Tilaa Anne Kalmarin blogi RSS-syötteenä Anne Kalmari LinkedInissä

energia

Vähemmän kivihiiltä ja öljyä

Kiitos kokoomukselle siitä, että tulitte keskustan linjoille kotimaisen polttoaineen kilpailukyvyn nostamisessa. Vihreät olivat esteenä sille, että kotimaisen polttoaineen korkea vero palautettaisiin alemmas, ja verotettaisiin kivihiiltä lisää. Nyt puun tuki korottuu yhteiskytkennästä johtuen ja kivihiili korvautuu kotimaisella puuraaka-aineella sekä osin myös turpeella, jonka vesistövaikutuksiin ympäristöministerin on puututtava. VTT:n mukaan uudella menetelmällä joka maksaa 1,5 €/MWh saataisiin riittävä puhdistusteho.

Suomessa on yli 200 000 omakotitaloa, jotka lämpiävät vielä venäläisellä öljyllä. Meidän pitää aikaansaada kannustin sekä lisätä tietoa energiamuodon vaihtamisen mahdollisuuksista. Pelletti-investointi voisi maksaa itsensä takaisin jopa alle viidessä vuodessa, kertoo Bioenergia ry. Enefir tutkimushankkeen mukaan maalämpö investointi maksoi itsensä takaisin hieman alle seitsemässä vuodessa. Maalämpö onkin levinnyt nopeasti ja korvaa nykyään yhden ydinvoimalan tuottaman energiamäärän.

Lappeenrannassa kymmenellä prosentilla omakotitaloista on aurinkopaneeli. Paikallinen yliopisto tekee merkittävää tutkimusta alalla. Miten tiedon voiman saisi levitettyä koko Suomeen?

Eikö yhteiskunnan kannalta olisi järkevää, että myös pienet ja keskisuuret kunnalliset lämpölaitokset toimisivat kotimaisella polttoaineella. Lämpöyrittäjyyttä kilpailutettaessa voitaisiin vaatia vaikkapa: Myydystä lämmöstä täytyy pitkäaikaisia poikkeus-tilanteita lukuun ottamatta vuositasolla tuottaa vähintään 80 % puupolttoaineella.

Kivihiilen viherpesu

Vihreiden lähtö hallituksesta on nuijankopautuksia vaille valmis. Julkisuus on taattu koko viikolle.
Suomi on vakavissa talous-, työttömyys- ja velkaongelmissa. Ongelmien ratkaiseminen siirtyy uudelle hallitukselle. Vihreiden lähtö tekee toimitusministeristölle jopa toimittamisen lähes mahdottomaksi.
Sokea Reettakin näkee, että Vihreät puhuvat seuraavat kuukaudet kotimaisen, uusiutuvan energian puolesta. Sinänsä hyvä niin. Tähän asti Keskusta on ollut kotimaisen, uusiutuvan energian ja laajemmin biotalouden asialla yksin.
Uskottavuus tulee kuitenkin tekojen kautta. Niinistön viherpesussa onkin kyse enemmän eduskuntavaalien läheisyydestä kuin energiapolitiikan linjasta. Vihreiden tukemana hallitus on tehnyt hiilenmustaa energiapolitiikkaa. Lähinnä venäläinen kivihiili on suorastaan vyörynyt Suomeen samalla, kun Vihreiden tukemana kotimaisen, uusiutuvan energian kilpailukykyä on heikennetty kymmenillä prosenteilla.
Kansanedustaja Autto totesi juuri Vihreiden olevan jarruna sille, ettei kotimaisen energian kilpailukykyä paranneta vero ja tukiratkaisuin. Oletankin, että Vihreiden lähdön jälkeen kivihiilen verotus nousee ja kotimaisiin kannustetaan.
Hallituksen hiilenmusta politiikka on tarkoittanut Suomen kauppataseen tuntuvaa heikkenemistä ja vähintään tuhansien suomalaisten työpaikkojen menetystä. Suomi ostaa energiaa ulkomailta jo noin kahdeksalla miljardilla eurolla. Soisin Jyväskylässäkin palavan kotimaisen energian eikä kivihiilen.
Myös energiapolitiikan suunnasta päätetään seuraavissa eduskuntavaaleissa. Vaikka muuta annetaan ymmärtää, Niinistö ja Vihreät käyvät vaaleihin koko ajan kasvavan kivihiilikasan päältä.

Tapahtumat

  • La 28.04.2018: 50v Syntymäpäivät Kivijärvellä

KYSELY

Tällä hetkellä ei ole gallupia saatavilla.
Keskusta
Lasten ja nuorten valtuutettu