Yhteystiedot

Kansanedustaja
Anne Kalmari
050 512 2084
">

Avustaja
Kalle Murto
050 466 7697
">

Anne Kalmari Facebookissa Anne Kalmari Twitterissä
Tilaa Anne Kalmarin blogi RSS-syötteenä Anne Kalmari LinkedInissä

EU

Miksi ei innostuttu äänestämään?

Laimeus äänestää EU-vaaleissa vie pohjaa pois demokratialta ja EU- kriittiset asenteet harmittavat EU- väkeä! Usein väitetään, että tämä kielii laiskuudesta tai tietämättömyydestä. Miksi kansaa syyllistetään? Miksi kukaan ei katso peiliin?

EU:n pitäisi pystyä päätöksenteossa parempaan. Ei kriittisyyttä synny, jos politiikka ei anna syttyjä. EU:n tulisi keskittyä suuriin linjoihin: rauhaan ja vakauteen. Pienissä asioissa EU:n ei pidä näperrellä.

Ihmisillä pitää olla oikeus vaikuttaa lähiympäristöönsä! Päätökset jotka ovat täysin maalaisjärjen vastaisia ja pähkähulluja ovat kansan mielestä vääriä.

Miksi ihmeessä piti kaventaa rekkoja turhanpäiten, asettaa yrittäjien työpäiville 48 tunnin kellokorttiyläraja ja vielä määrätä liikenneluvan haltijat pakkokoulutukseen 5 vuoden välein? Ei EU:n pidä pakottaa yrittäjiä maksamaan työntekijän loma-ajan sairastamista.

Ihmiset ovat saaneet tarpeekseen pyöriäistarkkailijoista, jatkuvasta uudesta kalastussäätelystä ja valvonnasta. Kalatalousviranomaisten määrä on jo suurempi kuin ammattikalastajien. Suomalaiset eivät myöskään halua, että EU antaa suurpetojen syödä koti- ja lemmikkieläimet ihmisten pihoista. Miksi hyväksyisimme sen, että maat, jotka ovat hävittäneet omat metsänsä tulevat sanomaan miten meidän metsiä hoidetaan.

On aivan järjetöntä, että viljelypinta-aloja piirrellään karttoihin ja digitoidaan yhä uudestaan ja uudestaan sekä vielä sanktioidaan viljelijöitä virheistä, vaikka he olisivat käyttäneet viranomaisten antamia pinta-aloja.

Kyseenalaistan viljelijän oikeusturvan, jos EU:n vuoksi korvamerkkipuutteesta voi saada rikosoikeudellisen tuomion ja tuhansien eurojen sanktiot. Teurastamoon menevä terve nauta, jonka korvamerkki puuttuu, rahdataankin puutteen vuoksi poltettavaksi ongelmajätelaitokseen. Siis nauta, jonka syntymäajankohta ja vanhemmat tiedetään sekä ruokinta ja hoitokin tiedetään. Samaan aikaan muualta tullut liha, jonka alkuperä ja sisältö ovat tuntemattomia, voidaan sallia virallisesti kuluttajien ruokapöytään.

Kriittisen kansanosan halveeraajien kannattaisi ottaa malka pois omasta silmästä. Itse äänestin. Nyt minulla on mandaatti vaatia: haluan vähemmän ja parempaa, kiitos!

 

Äänestä EU-vaaleissa!

Kuulumme Euroopan Unioniin ja meidän tulee pitää vaikuttaa siellä tehtäviin päätöksiin. Emme kaipaa turhaa byrokratiaa. EU:n tulee keskittyä suuriin linjoihin: rauhaan ja vakauteen. Pieniin asioihin EU:n ei pidä puuttua.

Kestävä kasvu sekä maatalous ja maaseutu vievät suurimman osan EU-budjetista. Haluan parlamenttiin näiden alojen asiantuntijuutta. Ruuan omavaraisuus on huoltovarmuutemme peruspilareita. Kannattaa myös muistaa, että tulevaisuudessa maatalouspäätökset tehdään komission sijaan parlamentissa. En halua, että maat, jotka ovat hävittäneet omat metsänsä tulevat sanomaan miten meidän tulee hoitaa omia metsiämme. EU päättää, saammeko itse tulevaisuudessa määrätä geenimuuntelusta vapaat alueet. EU päättää, näkyykö ruokapakkauksissa tuotantomaan alkuperämerkintöjä.

Keskusta rohkenee puolustaa alueita. Vaikka joskus tulee lunta tupaan, me aiomme jatkaa linjaamme. Jyrki Kataisen (kok) hallitus hyväksyi, että EU:n aluerahojen jaossa käytetyistä kriteereistä harvan asutuksen painoarvo puolittui. En halua keskittämisen tukijoita EU-parlamenttiin.

Me haluamme Suomessa päättää omista pedoistamme ja omista kuorma-autolla ajoistamme sekä omista loma-ajoistamme itse. EU:n tämän hetken tärkein asia olkoon eurooppalaisten turvallisuudesta huolehtiminen ja byrokratian torjunta.

Moni tuntee, ettei äänestämisellä voi vaikuttaa. Ei pidä nostaa käsiä pystyyn ja hokea, että EU:sta ei ole mitään hyötyä. Pitää äänestää vaaleissa heitä, jotka ovat valmiita taistelemaan maaseudun puolesta!

Itse olen huolissani Suomen maaseudun ja syrjäisten seutujen tulevaisuudesta. Toivottavasti mahdollisimman moni maaseutua ymmärtävä ehdokas pääsee läpi. Haluan tukea nimenomaan maaseudulla asuvaa ja maaseudun yrittämistä tuntevaa ehdokasta. Onpa sinun ehdokkaasi kuka hyvänsä, tärkeintä on, että marssit uurnille ja kannustat naapuriasikin tekemään samoin! Pieni vinkki: keskustan ehdokkaat numeroilla 192 – 211.

 

 

Hirvivahingot korvattava jatkossakin!

EU aikoo estää hirvien aiheuttamien vahinkojen korvaamisen, mutta ministerit Koskinen ja Katainen ovat hiljaa. Eikö ministereiden kannattaisi julkisuudessa kertoa kuinka epäoikeudenmukaista päätöstä EU:n komissio ajaa? Arvoisat ministerit, ei kumarreta EU:lle maaliskuussa käytävissä neuvotteluissa.  

Kyse ei ole millään muotoa valtiontuesta, siitä asiasta ei tarvitse edes keskustella. Hirvivahingot korvataan metsästäjien valtiolle maksamista lupamaksuista. Hirvet ovat valtion karjaa, joka laiduntaa yksityisten mailla. Hirviluvista kertyi vuonna 2013 valtion kassaan 5,4 miljoonaa.  Totta kai valtion silloin pitää huolehtia mittavista vahingoistakin. Vahinkoja korvattiin viime vuonna vain 1,2 miljoonaa.

Monissa Euroopan maissa maanomistajat ja kartanonherrat omistavat hirvet ja myyvät niiden metsästysluvat itse. Näistä saadut tulot ylittävät moninkertaisesti vahingot. Lupamaksut ovat huikeita.

Meillä Suomessa metsästys on perinteisesti ollut kaikkien kansanosien harrastus.  Keski-Euroopassa jahtimiehellä täytyy olla melkoinen tukko euroja päästäkseen mukaan tuohon harvojen eliittilajiin. Meidän suomalaisten kannattaa olla ylpeitä vuosikymmeniä jatkuneesta erätulien tasa-arvosta, jossa seuroihin kelpaavat tasavertaisina muutkin kuin neuvokset. Asia, joka on näin räikeässä ristiriidassa kansalaisten oikeustajun kanssa, pitäisi viedä vaikka EU-tuomioistuimeen.

Parlamentti saa EU:ssa lisää valtaa. Haluan EU päättäjiksi maalaisjärkisiä ihmisiä.

 

Rahan vai rauhan projekti?

Euroopan unioni edeltäjineen on yli kuusi vuosikymmentä toiminut rauhan ja sovinnon, demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta. Nobel-palkinto vuonna 2012 on muistutti saajaansa siitä, että rauhanprojektia on vaalittava. Väitän, että nykyinen eurojärjestelmä ei tätä vaali.

Euroopan talous- ja rahaliittoa perustettaessa sovittiin tietyistä periaatteista. Jäsenmaan alijäämä ei saa olla yli 3 prosenttia eikä julkisvelka yli 60 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen.  Talouskuri ei ole pitänyt, mutta asiaa on katsottu läpi sormien, sillä voittajia ovat myös suuret pankit. Euro on ollut kriisissä jo pitkään. Alun alkaen yhteinen valuutta hyvin erilaisille maille oli virhe.

Valtiot ovat kantaneet vastuun ja pankit kuitanneet voiton. Kriisinhoito jakaa Eurooppaa pohjoiseen ja etelään. Se tulee kärjistämään yhteiskunnallisia ristiriitoja. Nuorisotyöttömyys huitelee eteläisen Euroopan valtioissa jopa 70%.ssa. Koko Eurooppa on menettänyt kilpailukykyä. Euron arvo silti pysyy liian korkeana. Holtiton luotonanto ja valtioiden sekä kansalaisten ylivelkaantuminen on mahdollistunut. Kuplan puhkeamisen jälkeen, kriisin aikana, esimerkiksi Kreikan bruttokansantuote laskenut jopa 20 prosenttia. Ihmisillä ei ole työtä, osalla ei edes asuntoa tai rahaa ruokaan. On vain ajan kysymys, milloin tämä kärjistyy väkivaltaisuuksiksi ja rikolliseksi toiminnaksi.

Kreikalla olisi paljon parempi mahdollisuus selviytyä, mikäli se irtoaisi eurosta. Valuutta devalvoituisi ja maa tulisi kilpailukykyiseksi. Ihmiset saisivat työtä ja nuoret sisällön elämälleen. Eurojärjestelmä ei kaadu Kreikan jäsenyyteen.

 Euron epäonnistumisen myötä EU:sta on tullut ennemminkin suuren rahan projekti kuin suuri rauhan projekti.

Tapahtumat

  • La 28.04.2018: 50v Syntymäpäivät Kivijärvellä

KYSELY

Tällä hetkellä ei ole gallupia saatavilla.
Keskusta
Lasten ja nuorten valtuutettu