Yhteystiedot

Kansanedustaja
Anne Kalmari
050 512 2084
">

Avustaja
Kalle Murto
050 466 7697
">

Anne Kalmari Facebookissa Anne Kalmari Twitterissä
Tilaa Anne Kalmarin blogi RSS-syötteenä Anne Kalmari LinkedInissä

metsätalousyrittäjät

Kohtuullisuutta

Yleissitovuus ei toimi, sillä kaikki yritykset eivät ole yhtä kannattavia.  Myös kannattavimpien alojen työ liputetaan helposti kestämättömien palkkaratkaisujen myötä ulos. Prosenttikorotuskäytäntö lisää tuloeroja. Joku saa prosentin korotuksella kahvipaketin ja toinen rekkakuorman kahvia. Raha lisääntyy niille, joille se ei enää tuo lisää onnea.

Palkansaajajärjestöt tuntevat syystä katkeruutta johtajien huippupalkkoja kohtaan. Kysytään, missä esimerkin näyttäminen.  Miksi työntekijät sitoutuisivat malttiin, mikäli työnantajat eivät sitoudu työntekijöihinsä, vaan pienessäkin notkahduksessa väki pistetään surutta ulos?

Valtion ei pidä nyt alistua painostukseen. Kun valtio on muutoinkin veloissa korviaan myöten, yleisiin veronalennuksiin ei ole nyt varaa. Velkakello raksuttaa ja veronalennuksia seuraavat leikkaukset koskevat helpoiten vähäosaisia.

Palkkaneuvotteluissa on mukana vain osa suomalaisista! Pienyrittäjät, mukaan lukien maa- ja metsätalousyrittäjät puuttuvat neuvottelupöydistä. Heidän näkökulmansa ei tunnu kiinnostavan työmarkkinaosapuolia, ei myöskään hallitusta.

Otetaan oppia naapurista. Ruotsissa kaikki puhaltavat yhteen hiileen: yrittäjät ja työntekijät. Suunnitellut tuloveronalennuksetkin peruttiin yhdessä tuumin.

 

Hallitusohjelma keskittää ja leikkaa

Keskustaosaaminen näkyi laajalla rintamalla eilisessä hallitusohjelmakäsittelyssä. Ryhmämme puheenjohtajan Tiilikaisen puheenvuoro oli erinomainen. Kyllä oli värittömyys kaukana, kun Kimmo haastoi hallitusta. Keskustelu jatkuu täysistunnossa vielä tänään ja tulossa on lisää keskustalaisten kannanottoja hallitusohjelmasta. Omassa puheenvuorossani eilen, olin keskittynyt pääasiassa maaseudun tilanteeseen. Seuraavassa on osa puheenvuorostani.

”Keskittäjähallituksen kasvun edistämisinnovaatio on seuraava: pakotetaan ihmiset muuttamaan suuriin kaupunkeihin ja puolitetaan gryndereitten lainan korot, että saavat tehdä vuokra-asuntobisnestä. Onkohan vaalirahoituksella merkitystä? Lue loppuun

Tapahtumat

  • La 28.04.2018: 50v Syntymäpäivät Kivijärvellä

KYSELY

Tällä hetkellä ei ole gallupia saatavilla.
Keskusta
Lasten ja nuorten valtuutettu