Yhteystiedot

Kansanedustaja
Anne Kalmari
050 512 2084
">

Avustaja
Kalle Murto
050 466 7697
">

Anne Kalmari Facebookissa Anne Kalmari Twitterissä
Tilaa Anne Kalmarin blogi RSS-syötteenä Anne Kalmari LinkedInissä

yrittäjät

Miksi ei innostuttu äänestämään?

Laimeus äänestää EU-vaaleissa vie pohjaa pois demokratialta ja EU- kriittiset asenteet harmittavat EU- väkeä! Usein väitetään, että tämä kielii laiskuudesta tai tietämättömyydestä. Miksi kansaa syyllistetään? Miksi kukaan ei katso peiliin?

EU:n pitäisi pystyä päätöksenteossa parempaan. Ei kriittisyyttä synny, jos politiikka ei anna syttyjä. EU:n tulisi keskittyä suuriin linjoihin: rauhaan ja vakauteen. Pienissä asioissa EU:n ei pidä näperrellä.

Ihmisillä pitää olla oikeus vaikuttaa lähiympäristöönsä! Päätökset jotka ovat täysin maalaisjärjen vastaisia ja pähkähulluja ovat kansan mielestä vääriä.

Miksi ihmeessä piti kaventaa rekkoja turhanpäiten, asettaa yrittäjien työpäiville 48 tunnin kellokorttiyläraja ja vielä määrätä liikenneluvan haltijat pakkokoulutukseen 5 vuoden välein? Ei EU:n pidä pakottaa yrittäjiä maksamaan työntekijän loma-ajan sairastamista.

Ihmiset ovat saaneet tarpeekseen pyöriäistarkkailijoista, jatkuvasta uudesta kalastussäätelystä ja valvonnasta. Kalatalousviranomaisten määrä on jo suurempi kuin ammattikalastajien. Suomalaiset eivät myöskään halua, että EU antaa suurpetojen syödä koti- ja lemmikkieläimet ihmisten pihoista. Miksi hyväksyisimme sen, että maat, jotka ovat hävittäneet omat metsänsä tulevat sanomaan miten meidän metsiä hoidetaan.

On aivan järjetöntä, että viljelypinta-aloja piirrellään karttoihin ja digitoidaan yhä uudestaan ja uudestaan sekä vielä sanktioidaan viljelijöitä virheistä, vaikka he olisivat käyttäneet viranomaisten antamia pinta-aloja.

Kyseenalaistan viljelijän oikeusturvan, jos EU:n vuoksi korvamerkkipuutteesta voi saada rikosoikeudellisen tuomion ja tuhansien eurojen sanktiot. Teurastamoon menevä terve nauta, jonka korvamerkki puuttuu, rahdataankin puutteen vuoksi poltettavaksi ongelmajätelaitokseen. Siis nauta, jonka syntymäajankohta ja vanhemmat tiedetään sekä ruokinta ja hoitokin tiedetään. Samaan aikaan muualta tullut liha, jonka alkuperä ja sisältö ovat tuntemattomia, voidaan sallia virallisesti kuluttajien ruokapöytään.

Kriittisen kansanosan halveeraajien kannattaisi ottaa malka pois omasta silmästä. Itse äänestin. Nyt minulla on mandaatti vaatia: haluan vähemmän ja parempaa, kiitos!

 

Kohtuullisuutta

Yleissitovuus ei toimi, sillä kaikki yritykset eivät ole yhtä kannattavia.  Myös kannattavimpien alojen työ liputetaan helposti kestämättömien palkkaratkaisujen myötä ulos. Prosenttikorotuskäytäntö lisää tuloeroja. Joku saa prosentin korotuksella kahvipaketin ja toinen rekkakuorman kahvia. Raha lisääntyy niille, joille se ei enää tuo lisää onnea.

Palkansaajajärjestöt tuntevat syystä katkeruutta johtajien huippupalkkoja kohtaan. Kysytään, missä esimerkin näyttäminen.  Miksi työntekijät sitoutuisivat malttiin, mikäli työnantajat eivät sitoudu työntekijöihinsä, vaan pienessäkin notkahduksessa väki pistetään surutta ulos?

Valtion ei pidä nyt alistua painostukseen. Kun valtio on muutoinkin veloissa korviaan myöten, yleisiin veronalennuksiin ei ole nyt varaa. Velkakello raksuttaa ja veronalennuksia seuraavat leikkaukset koskevat helpoiten vähäosaisia.

Palkkaneuvotteluissa on mukana vain osa suomalaisista! Pienyrittäjät, mukaan lukien maa- ja metsätalousyrittäjät puuttuvat neuvottelupöydistä. Heidän näkökulmansa ei tunnu kiinnostavan työmarkkinaosapuolia, ei myöskään hallitusta.

Otetaan oppia naapurista. Ruotsissa kaikki puhaltavat yhteen hiileen: yrittäjät ja työntekijät. Suunnitellut tuloveronalennuksetkin peruttiin yhdessä tuumin.

 

Tapahtumat

  • La 28.04.2018: 50v Syntymäpäivät Kivijärvellä

KYSELY

Tällä hetkellä ei ole gallupia saatavilla.
Keskusta
Lasten ja nuorten valtuutettu