Yhteystiedot

Kansanedustaja
Anne Kalmari
050 512 2084
">

Avustaja
Kalle Murto
050 466 7697
">

Anne Kalmari Facebookissa Anne Kalmari Twitterissä
Tilaa Anne Kalmarin blogi RSS-syötteenä Anne Kalmari LinkedInissä

TIEDOTE: Suomalaisen juomaveden vientiä vauhditettava

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari (kesk) kertoi valiokunnan kantana, että juomaveden viennin verotusta pitäisi pohtia. Esitys perustuu valtioneuvoston ruokapoliitiiseen selontekoon.

– Suomeen tuodaan merkittävästi enemmän pakattua vettä kuin sitä viedään. Valiokunta painottaa, että pitäisi selvittää ja ratkaista verotukseen ja hallinnollisiin esteisiin liittyvät ongelmat, jotka vaikeuttavat korkealaatuisen suomalaisen veden vientiä, Kalmari totesi.

Valiokunta kiinnittää huomiota vedensaannin ohella myös maailman muuhunkin ruokahuoltoon.

– Parin vuosikymmenen päästä pallollamme on 8,5 miljardia ihmistä, jotka tarvitsevat vettä, ruokaa ja energiaa. Ne pitää tuottaa rajallisia luonnonvaroja kestävästi hyödyntäen ilmastonmuutos ja muut haasteet huomioiden.

Kalmari muistutti, että suomalaiselle kansantaloudelle ruoka-ala tuottaa yhdeksän prosenttia maamme arvonlisäyksestä. Hänen mukaansa suomalaisen ruokajärjestelmän kirkkaita vahvuuksia ovat ruuan puhtaus, jäljitettävyys ja turvallisuus. Esimerkiksi antibioottien käyttö tuotantoeläintä kohden on maassamme Euroopan alhaisimpia.

Alkutuotannon säilyminen Suomessa on Kalmarin mukaan täysin välttämätöntä sekä huoltovarmuudelle että elintarviketeollisuudelle. Ruoka-ala työllistää lähes 350.000 suomalaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Tapahtumat

  • La 28.04.2018: 50v Syntymäpäivät Kivijärvellä

KYSELY

Tällä hetkellä ei ole gallupia saatavilla.
Keskusta
Lasten ja nuorten valtuutettu