Kirjoituksia

Ajatuksiani ja myös minusta kirjoitettuja juttuja

Ajatelkaa mitä kaikkea meillä on, kun meillä on oma maa. Minulle tulee ensimmäiseksi mieleen oma koti ja tutut ihmiset. Ne tuoksut, kun joku on leiponut tai tehnyt hyvää ruokaa, ovat muistissani. Tulee mieleen tutut tiet, kadut sekä kaverit. Kylät ja kaupungit, niiden kaupat, kirkko ja kirjasto. Työni myötä isänmaan merkitys minulle on kasvanut. Se...

Tammikuun aluevaaleissa on kysymys Suomen suunnasta, kun tarkastellaan poliittisia syvävirtoja. Vaihtoehtoina ovat lähipalvelu-ajattelu ja toisaalta palvelut isoihin keskuksiin ja pääkaupunkiin keskittävä ajattelu.

Pian valmistuva Sairaala NOVA on odotuksia täynnä. Vaikka investointi on kallis, toimivat tilat ja fiksut hoitopolut ovat selkeä parannus koko maakunnallemme. Seuraavaksi on tärkeää varmistaa, että kulkuyhteydetkin ovat kunnossa.

Suomalaiset syövät kalaa neljänneksi eniten Euroopassa- 35 kg henkilöä kohden, mutta vain 18 prosenttia siitä on kotimaista. Kalastajan saama hinta tukusta on todella pieni kaupan hintaan verrattuna. Vaikka muikku ja silakka sentään ovat kohtuuhintaisia kaupan kalatiskillä, monelle kuluttajalle luonnonkala on liian kallista. Ammatti- ja...

Uutiset Kiinassa leviävästä Koronavirustaudista tuntuivat puoli vuotta sitten etäisiltä. Sitten kävi kuin kävi: virus suisti maailman, Euroopan ja Suomen poikkeustilaan. Inhimilliset menetykset ovat olleet musertavia. Taloudelle on koitunut vakavaa vahinkoa ja meidän kaikkien jokapäiväinen arki on muuttunut.

Punainen liha tuntuu olevan esimerkiksi WWF:n ja monien muiden luonnonsuojelijoiden hampaissa. Eikö heitä kiinnosta lainkaan Suomen luonnon monimuotoisuus? Uhanalaisista lajeistamme noin 420 elelee perinnebiotoopeissa, kuten laitumella, joita Suomessa on noin 20 000 hehtaaria. Vertailuna Suomessa on metsätalousmaata 22,8 miljoonaa hehtaaria....

Lauantain 16.3. Keskisuomalaisessa kirjotettiin yksi visio tulevaisuudesta. Se maalasi Keski-Suomenkin taantuvan alueen punavärillä. Älkäämme antako ennusmerkkien toteuttaa itseään! Tulevaisuus ei tule se tehdään!

Vaikka teimme viime kaudella miljardin ylimääräisen korjauspaketin teille, alempiasteinen tieverkkomme rappeutuu edelleen. Pilaamme näin kansallisomaisuuttamme. Kyse on samasta asiasta, kuin jos emme korjaisi vuotavaa kattoa huushollissamme. Aikojen päästä remontti on kohtuuttoman hintainen.