Kirjoituksia

Ajatuksiani ja myös minusta kirjoitettuja juttuja

Kävin tänään Keltinmäen päiväkeskuksella Jyväskylässä ViaDia ry:n soppatykki tapahtumassa. Se oli tärkeää, ja hieman erilaista ruoka-apua kuin Hurstilla, jonka ruoka-apukasseja olen jakanut vapaaehtoisena Helsingin päässä. Keskustalainen aate tunnistaa heikommasta huolehtimisen ja välittämisen tärkeäksi osaksi yhteiskuntamme selviytymistä. Tämän...

"Vapaus tasa-arvo ja rakkaus- toteutuvatko ne koskaan tässä matoisessa mailmassa." Näin kysyi aikanaan Minna Canth, jonka päivää vietämme tänään. Naisten tieto, taito ja osaaminen on korkeammalla kuin koskaan. Monet lasikatot on murrettu, mutta silti naisten pääsy vallan ja vaikuttamisen huipulle on perin harvinaista. Monesti huipulla olevia naisia...

Eläinten hyvinvointilaissa sekä lemmikkieläinten että tuotantoeläinten hyvinvointi olisi parantunut entisestään. Laki jäi kuitenkin valmistumatta, koska eduskunnan perustuslakivaliokunta ei antanut lausuntoa asiasta maakuntakytkennän vuoksi.

Sähkön perusmaksut ja siirtohinnat ovat kohtuuttomia. Carunan myyminen kansainvälisille toimijoille oli virhe Pekka Haavistolta. Sama virhe tehtiin aikoinaan kunnissa, kun sähköverkot myytiin Vattenfallille, joka myi verkot eteenpäin Elenialle. Caruna ja Elenia ovat pääosin kansainvälisten pääomasijoittajien omistamia. Jos ei ole tarkoituskaan...

Täällä Helsingin päässä tulee jatkuvasti vastaan tietäjät, jotka kertovat miten maakunnissa ja eritoten maaseudulla pitäisi elää. Jos on ongelma, syylliset nähdään muualla suomenniemellä.

Tänä keväänä järjestetään eduskuntavaalit, joissa valitaan Suomen kansanedustajat kaudelle 2019-2023. Nämä kansanedustajat tekevät ensi vaalikaudella hyvin tärkeitä päätöksiä, jotka koskevat kaikkia, ja erityisesti nuoria. Seuraava eduskunta tekee päätöksiä, jotka tulevat vaikuttamaan suuresti nuorten sukupolvien elämään. Erityisesti maaseudun...

Vihreät ovat linjanneet, että he haluavat 10-12 maakuntaa. Haluan vihreiden Touko Aallolta vastauksen mihin maakuntaan hän haluaa Keski-Suomen liitettävän, Pirkanmaahan, Savoon vai Pohjanmaahan? Vai onko tarkoitus pirstoa maakuntamme?

Hallituskauden loppusuoran alkaessa päättäjien ja median tapana on ollut arvioida hallituksen onnistumisesta oman ohjelmansa toteuttamisessa. Näin on tapahtunut myös tällä kertaa ja hallituksen saavutukset erityisesti talouden tervehdyttämisessä ovat keränneet kiitosta.

Jahtikausi alkaa olla lopuillaan. Jäniksen metsästys jatkuu, mutta hirvet on nyt kaadettu. Hirvikantaa pienennettiin niin, että hirviä jäisi vain 2,5-3 hirveä tuhannelle hehtaarille. Hirvimiehet suoriutuivat hienosti urakastaan. Kiitos teidän, tuloksena on pienemmät tuhot metsissä ja pelloilla sekä vähemmän hirvikolareita.

Kiitos hyvästä keskustelusta Juho Kautto (KSML 4.1.) ja Jukka Hämäläinen (KSML 5.1.). On hienoa, että vähävaraisten auttaminen koskettaa meitä yli puoluerajojen. Muistetaan, että kaikkein pienituloisimmat eivät kuitenkaan ole ansiosidonnaisen päivärahan saajia, vaan esimerkiksi peruspäivärahan saajia ja takuueläkeläisiä.