Kirjoituksia

Ajatuksiani ja myös minusta kirjoitettuja juttuja

Vihreät ovat linjanneet, että he haluavat 10-12 maakuntaa. Haluan vihreiden Touko Aallolta vastauksen mihin maakuntaan hän haluaa Keski-Suomen liitettävän, Pirkanmaahan, Savoon vai Pohjanmaahan? Vai onko tarkoitus pirstoa maakuntamme?

Hallituskauden loppusuoran alkaessa päättäjien ja median tapana on ollut arvioida hallituksen onnistumisesta oman ohjelmansa toteuttamisessa. Näin on tapahtunut myös tällä kertaa ja hallituksen saavutukset erityisesti talouden tervehdyttämisessä ovat keränneet kiitosta.

Jahtikausi alkaa olla lopuillaan. Jäniksen metsästys jatkuu, mutta hirvet on nyt kaadettu. Hirvikantaa pienennettiin niin, että hirviä jäisi vain 2,5-3 hirveä tuhannelle hehtaarille. Hirvimiehet suoriutuivat hienosti urakastaan. Kiitos teidän, tuloksena on pienemmät tuhot metsissä ja pelloilla sekä vähemmän hirvikolareita.

Kiitos hyvästä keskustelusta Juho Kautto (KSML 4.1.) ja Jukka Hämäläinen (KSML 5.1.). On hienoa, että vähävaraisten auttaminen koskettaa meitä yli puoluerajojen. Muistetaan, että kaikkein pienituloisimmat eivät kuitenkaan ole ansiosidonnaisen päivärahan saajia, vaan esimerkiksi peruspäivärahan saajia ja takuueläkeläisiä.

Joskus sattuu syvältä sydänalasta, kun saan postia tai puhelinsoiton ihmiseltä, jolla menee huonosti. Sen pitääkin sattua, sillä köyhyyttä ja toivottomuutta ei näin hyvinvoivassa yhteiskunnassa pitäisi olla. Onko köyhän ääntä kuultu? Kun nyt talouden perusta on kunnossa, meidän täytyy keskittyä heikompien ihmisten ja alueiden auttamiseen. Myös...

Anne Kalmarin avaussanat Kansalaisareenan 14.12. julkaistavaan artikkelijulkaisuun: "Vapaaehtoistoiminta nyt ja tulevaisuudessa".

Nyt vapaaehtoisten päivänä 5.12. haluan kiittää teitä järjestöissä toimivat! Vierailin Hipposhallissa järjestöjen joulumyyjäisissä viime lauantaina. Osastoilta löytyi paljon kaunista, hyödyllistä tai maukasta. Jotkut tuotteet olivat kaikkea tuota kerralla! Tuli jälleen todella hyvä mieli siitä, miten paljon me suomalaiset jaksamme tehdä hyvää...

Maanteiden talvikunnossapitoon käytetään noin 100 miljoonaa euroa/vuosi, josta seutu- ja yhdysteiden osuus on noin 57 miljoonaa. Keski-Suomessa talvet ovat muuttuneet teiden kunnossapidon kannalta entistä vaikeaksi ja varsinkin teiden liukkauden torjunta oli surkeaa edellistalvena. Lämpötilan sahaaminen nollakelin molemmilla puolilla on alueellemme...

Mukavaa syksylauantaita kaikille Killerin osallistujille. On kunnia asia tuoda Eduskunnan tervehdys meille jo perinteeksi muodostuneisiin metsäraveihin. Ravit sopivat tänne metsien ja hevosten kasvatuksen maakuntaan.

Kun 2003 lähdin ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaaksi, minulla oli yhtenä tavoitteena tasata vanhemmuuden kustannuksia. Tuolloin en päässyt vielä läpi, mutta 2007 tullessani valituksi huomasin saman tavoitteen toistuessa, että väki ei edes ymmärtänyt, mistä puhuin. Joku arveli, että olisihan se hyvä, kun isäkin maksaisi puolet...