Anne

Hei, nimeni on Anne!

Kuka minä olen?

Olen äiti, vaimo, kansanedustaja, maanviljelijä, sijaisvanhempi ja elämää sykkivän arjen rakastaja. Kotini löytyy Kivijärveltä, vaikkakin vaikutan vahvasti töideni vuoksi myös Helsingissä.

Äitini opetti jo lapsuudessani minut arvostamaan erilaisia ihmisiä. Niitä, joilla oli rispaantunut paita ja paikatut housut. Niitä joilla on työn kovettamat kädet ja kuluneet nivelet. Niitä, jotka olivat vähään tyytyväisiä ja elivät hiljaisuudessa. Niitä, jotka hyvin syrjästä näkivät kauas. Niitä, jotka eivät maailmoja syleilleet ajatuksillaan, mutta saivat lähelleen hyvän mielen kertomalla ikimuistoisia tarinoita ja antamalla sitä kalleinta - aikaa. Niitä, jotka opettivat, että kun elää muillekin kuin itselleen, löytää onnen.

Opinnot ja työ maanviljelijänä ovat tuoneet varmuuden siitä, että tärkeimmät tehtävämme ovat luonnosta huolehtiminen ja seuraavan sukupolven kasvattaminen vastuuseen ja hyvään.

Aikanaan lähdin kansanedustajaehdokkaaksi halusta vaikuttaa asioihin. Minulla on edelleen tämä sama unelma. Unelma oikeudenmukaisemmasta Suomesta, jossa syödään puhdasta kotimaista ruokaa, arvostaen toinen toistamme ja kotimaatamme.

Tavoitteena on olla hyvä edustaja äänestäjilleni. Isäni esimerkki kasvatti minut työteliääksi. Viljapellon laidalla hiljentyessä ymmärsin, että kaikki ei ole itsestä kiinni. Samaa siunausta tarvitsen kaikessa työssäni. 

Näitä asioita olen päässyt jo edesauttamaan toimiessani kansanedustajana, mutta työsarkaa on vielä kuitenkin jäljellä.

Eduskuntatyö - jo vuodesta 2007

Pyrin eduskunnassa vaikuttamaan omin päätöksin ja verkostoitumalla siten, että politiikka olisi lähellä ihmistä. Meidän tulee huolehtia niiden ihmisten asioista, joilla ei ole vahvoja etujärjestöjä ajamassa asiaansa. Meidän täytyy pitää huolta lapsista, vanhuksista ja sairaista. Emme saa myöskään unohtaa vähemmistöjä.

Heikoimmin menestyville alueille tulee osoittaa niiden tarvitsemaa tukea. Valtion täytyy auttaa yrityksiä järjestämään työtä ihmisille ja näin edesauttaa yhteiskunnan ja yksilön hyvinvointia. Politiikka ei saa olla pelkkä markkinatalouden jatke.


Anne on aurinkoisen räiskyvä persoona, joka sykähdyttää aina pyyteettömyydellään.