Anne

Rakennetaan yhdessä maastamme entistä parempi

Olen viisikymppinen kansanedustaja Kivijärveltä. Eduskunnassa olen Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kotona olen vaimo, äiti ja maanviljelijä.

 

Opinnot ja työ viljelijänä ovat tuoneet varmuuden siitä, että tärkeimmät tehtävämme ovat luonnosta huolehtiminen ja seuraavan sukupolven kasvattaminen vastuuseen. Nämä ovat tärkeitä myös edustajan työssäni.

Äitini opetti jo lapsuudessani minut arvostamaan erilaisia ihmisiä. Niitä joilla oli rispaantunut paita ja työn kovettamat kädet. Niitä, jotka saivat hyvän mielen iskemällä tarinaa, antamalla aikaa tai pullantuoksua. Menestyjiä, jotka jo tuolloin näkivät kauas. Uskon ihmisten tasa-arvoisuuteen. Opin, että kun elää muillekin kuin itselleen, voi löytää onnen. Myös politiikan täytyy kannustaa ihmisiä auttamaan itseään ja toisiaan.


Tavoitteena on olla hyvä edustaja äänestäjilleni. Isäni esimerkki kasvatti minut työteliääksi. Viljapellon laidalla hiljentyessä ymmärsin, että kaikki ei ole itsestä kiinni. Samaa siunausta tarvitsen kaikessa työssäni.