Anne Kalmari kivijärveläiseen iltapukuun Itsenäisyyspäivän juhlassa 2019

06.12.2019

Kansanedustaja Anne Kalmarilla on tulevissa Linnan juhlissa yllään iltapuku, joka on valmistettu hänen kotikunnassaan Kivijärvellä. Puvun selkeä ja ajaton kuosi tulee myös Annen kotipaikkakunnalta. Iso aalto-kuosi on kivijärveläisen Kuosiverstaan mallistoa ja sen on suunnitellut Elina Salmi-Lampila. Kuosiin suunnittelija on saanut inspiraationsa pienen kylän upeista järvimaisemista. Kankaan materiaali on valmistettu luomulaadun puuvillasta.

Kivijärveläinen ompelija Hilkka Leppänen ja hänen sisarensa ovat muokanneet PuuhakasPajalla suunnittelijana työskennelleen Tiina Pollarin suunnitteleman Säde-kaavan iltapuvun muotoon, jonka mukaan puku on valmistettu Annelle sopivaksi.

Säde Alansen suunnittelema ja toteuttama kukkakoru
Säde Alansen suunnittelema ja toteuttama kukkakoru

Puvun kanssa käytettävän kukkakorun on suunnitellut alajärveläinen floristi ja puutarhuri, tämän vuoden kukkasidonnan suomenmestari Säde Alanen, jonka sukujuuret ulottuvat myös Kivijärvelle. Koru valmistetaan juhlapäivän aamuna elävistä kukista, hyasinteista ja joulutähdistä, jotka ovat Suomessa viljeltyjä. Korun orkideat ovat erään alan harrastajan itse kasvattamia. Lisäksi valmistuksessa käytetään luonnosta kerättyjä kasveja.

"Juhla-asun suunnitteluun sain alkuidean puhelinsoitosta ja innostuin heti. On hienoa nostaa oman pitäjän taitoja esiin. Toivon Kuosiverstaalle näkyvyyttä tämän myötä. Maaseudulla on upeaa osaamista, josta kannattaa olla ylpeä!", Anne Kalmari sanoo.

Hän juhlii perinteiseen tapaan miehensä kanssa Linnan kutsuilla. Sisääntulo Linnaan on klo 19.40 aikoihin.