Kalmari päiväkotivierailuilla Muuramessa ja Jyväskylässä

20.08.2018

Kansanedustaja Anne Kalmari vierailee päiväkodeissa Muuramessa ja Jyväskylässä maanantaina 20.8.2018 tutustumassa päiväkotien arkeen ja varhaiskasvatuksen palveluihin.

Kalmari odottaa innolla saadessaan jututtaa varhaiskasvatuksen työntekijöitä ja tietenkin voidessaan myös osallistua päiväkotien arkisiin puuhiin niin pukemisiin, leikkeihin, satutuokioihin kuin ruokailuihinkin.

"Hyvä arki ja turvallinen ympäristö ovat jokaiselle lapselle tärkeitä, ja päiväkoti tarjoaa tämän mahdollisuuden monelle lapselle" Kalmari sanoo ja kertoo ymmärtävänsä perheiden tilanteiden monimuotoisuuden.

"Varhaiskasvatuksessa tehdään ympäri maan paljon ja tärkeää työtä tulevien sukupolvien hyväksi. Lapsena opitut taidot ja tavat kulkevat helposti mukana läpi koulutaipaleen aina aikuisuuteen saakka, siksi lasten parissa tehty työ on sitä tärkeintä huolenpitoa mitä yhteiskunta voi tarjota" Kalmari summaa.

Ohessa vielä eduskunnan yleistiedote kampanjasta

EDUSKUNTATIEDOTUS
RIKSDAGSINFORMATIONEN

13.8.2018

Kansanedustajat vierailevat päiväkodeissa 20.8.-16.9.2018

Kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikkoja vietetään 20.8.-16.9.2018. Tarkoituksena on tuoda edustajat päiväkoteihin tapaamaan lapsia ja lukemaan oman lapsuutensa lempikirjoja. Samalla kansanedustajat tutustuvat päiväkotien arkeen ja mahdollisuuksiin uudistaa ja parantaa lasten kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatuksen järjestäjille ja päiväkotien henkilökunnalle tarjoutuu tilaisuus tuoda päättäjille viestiä päiväkotien arjesta iloineen ja suruineen.

Samassa päiväkodissa voi vierailla useampikin kansanedustaja samaan aikaan, jolloin vuoropuhelu ja ajatustenvaihto päiväkodin henkilökunnan kanssa voi olla moniulotteisempaa.
Kansanedustajat päiväkodeissa -tapahtuma on järjestyksessään toinen ja jatkossa se on tarkoitus järjestää joka toinen vuosi.

Eduskunnan yhteistyökumppaneina teemaviikon järjestämisessä ovat Kuntaliitto ja Lastentarhanopettajaliitto.
Lisätietoja Kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikoista antavat Kuntaliiton kehittämispäällikkö Jarkko Lahtinen (jarkko.lahtinen@kuntaliitto.fi) ja Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtaja Anitta Pakanen (anitta.pakanen@lastentarha.fi).