Ehdolle kuntavaaleihin

18.11.2020

Nyt jos koskaan on tärkeää lähteä mukaan vaikuttamaan seutumme kehitykseen. Maailmanlaajuinen innostus maallemuutosta ja työn monipaikkaistumisesta ovat heränneet. Suomessa tehdään viimein toden teolla sote-uudistusta, jossa kuntien pitää miettiä uudelleen sekä identiteettiään että rooliaan. Vieläpä erityisen tärkeää valtuustojen työ on mahdollisesti tulevalleSuomenselkä-kunnalle. Jos ja kun yhteen päädymme, on hyvä ottaa mukaan vanhaa hyväksi todettua, mutta myös antaa rohkeasti tilaa aivan uusille avauksille ja toimintamalleille. Nyt on vaikuttamisen paikka!

Olen ollut Kivijärven kuntapolitiikassa mukana vuodesta 1996 alkaen. Tällä kertaa aion itse jättää kuntavaalit väliin, ja syy on nimenomaan se, miten tärkeänä pidän näitä vaaleja. Vaikka olen hoitanut kuntapäättäjän työtä parhaani mukaan, on se eduskuntatyön rinnalla totta puhuen kuitenkin joskus jäänyt myös ansaittua vähemmälle huomiolle. Helsinki on syrjässä. Aikaa on vuorokaudessa vain rajallinen määrä, ja lisääntyneet vastuut eduskunnassa vaativat näitä tunteja. Nyt on aika antaa kuntavaaleissa tilaa heille, joille paikallinen vaikuttaminen todella on mahdollista ja jotka voivat tehdä parhaat mahdolliset ratkaisut hyvällä yhteistyöllä seutumme tulevaisuuden eteen.

Nyt jos koskaan tarvitaan sillanrakentajia menneen ja tulevan välille. Tarvitaan tietoa, taitoja ja unelmia paremmasta tulevaisuudesta. Sinä joka tätä tekstiä luet, myös sinulla on varmasti annettavaa yhteiseen hyvään. Mietipä hetki - elinkeinopolitiikka, koulut, päiväkodit, vanhustenpalvelut, tiet, valaistus, lumenauraus, harrastusmahdollisuudet, kunnan vetovoima ja pitovoima, nuoret ja monenlaiset perheet - näistä kaikista koostuu kuntapolitiikka. Sinullakin on varmasti näihin asioihin mielipide jos toinenkin. Kunnille on annettu lisää itsemääräämisoikeutta ja tapoja toteuttaa kaavoitusta, rakentamislupa-asioita ja palveluita. Toivottavasti saamme ehdolle ihmisiä, jotka haluavat käyttää näitä mahdollisuuksia elinvoimamme parhaaksi! Ainakin Kivijärvellä on vaikeista ajoista huolimatta säilynyt mukava henki puolueiden ja päättäjien välillä.

Keskustalaiseen ajatteluun kuuluu myös yhteisöllisyys ja vastuu omaisista ja lähipiiristä. Sukupolvien välinen huolenpito koetaan kunnia-asiana, ei velvoitteena. Meidän tulee tukea poliittisin toimin ihmisten osallisuutta. Autetaan yksinäisyydessä ja muistetaan, että ihmisen onni syntyy, kun elää muillekin kuin itselleen.

Harkitse siis lähtemistä ehdolle kuntavaaleihin. Ei se ota, jos ei annakaan!

Kirjoitus julkaistu sanomalehti Viispiikkisessä ke 18.11.2020