Ei tapeta pieniä kotieläintiloja!

30.03.2019

Eläinten hyvinvointilaissa sekä lemmikkieläinten että tuotantoeläinten hyvinvointi olisi parantunut entisestään. Laki jäi kuitenkin valmistumatta, koska eduskunnan perustuslakivaliokunta ei antanut lausuntoa asiasta maakuntakytkennän vuoksi.

Jos haluatte säilyttää kotipitäjienne pienet kotieläintilat, suosittelen äänestämään keskustaa. Se ei halua kieltää parsinavetoita. Kannattaa kysyä erityisesti vihreiden, SDP:n, perussuomalaisten ja kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaita, onko heidän puoluejohtonsa ja koko eduskuntaryhmä sitoutunut siihen, että seuraavalle eduskuntakaudelle jäävässä eläinten hyvinvointilaissa ei kielletä parsinavetoita ja tapeta näin ollen pieniä maatiloja. Jos he väittävät olevansa sitoutueita parsinavetoiden säilyttämiseen, he puhuvat muunnettua totuutta.

Itse arvostan kovasti sitä työtä mitä lehmänlypsäjät tekevät. Hyvää hoitoa voi antaa erityyppisissä navetoissa. Mielestäni on ilo juoda myös pienistä navetoista tulevaa, rapsutetun lehmän maitoa. Suomalainen maito on tutkitusti Euroopan puhtainta. Säilyttääksemme kulttuurimaisemat ja uhanalaiset lajistot tarvitsemme laidunnusta. Tavoitteenani on, että saisimme nähdä laiduntavia lehmiä mahdollisimman monella kylällä tulevaisuudessakin!