Jo riittää ilmastovouhkaus - Rinne vetämässä maton viljelijöiden jalkojen alta

25.03.2019

Ihmisten arjesta irti oleva huuhaa jyllää keskustelussa ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Pisimmälle näyttää menevän SDP. Sen mielestä maailma pelastetaan laittamalla pienituloiset ihmiset ja syrjäseuduilla asuvat entistä ahtaammalle lihan, maidon ja muun ruoan veronkorotuksilla ja erilaisilla kielloilla.

Edes se ei tunnu demareita haittaavan, että samalla mitä todennäköisimmin menetettäisiin lukemattomia ruoka-alan työpaikkoja ja ylipäätään vaarannettaisiin suomalaisen ruoan tulevaisuus.

Pienituloisten ja syrjäseuduilla asuvien kurmuuttaminen ilmastonmuutoksen hillitsemisen varjolla ei meille Keskustassa käy.

Realistisin tapa päästöjen vähentämiseen on, että korvaamme hiilen ja muut saastuttavat fossiiliset polttoaineet kotimaisilla uusiutuvilla.

Tärkeintä on suomalaisten metsien kestävä, ylisukupolvinen käyttö. Näin voidaan samalla parantaa elämisen edellytyksiä koko Suomessa. Maamme luontoa ei pidä eikä saa museoida.

Suomalainen maatalous toimii jo nyt ilmaston kannalta vastuullisesti. Suomalainen ruoka on ilmastoteko.

Uskon, että viljelijät ovat valmiita edelleen vähentämään päästöjä viljelytapoja kehittämällä ja valkuaiskasveja lisäämällä. Samalla he kuitenkin oikeutetusti odottavat, että päättäjät pitävät huolen alan toimintaedellytyksistä - eivätkä Rinteen tapaan vedä mattoa sen jalkojen alta.

Lisätietoja: kansanedustaja Anne Kalmari, puhelin 050 512 2084