Kalmari ja Katainen vaativat jämerää otetta EU:n maatalouspolitiikan uudistamiseen

01.04.2019

Eduskunnan maatalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari ja EU-parlamentin maatalousvaliokunnassa vaikuttava Elsi Katainen vaativat, että pohjoinen ruuantuotanto turvataan myös seuraavan hallituksen kaudella.

- Luonnonhaittakorvausten, vapaaehtoisten tuotantoon sidottujen tukien ja Etelä-Suomen 141-tukien jatkuminen ovat kysymyksiä, jotka ovat ratkaisevia maataloustuotannon jatkumiselle Suomessa, Katainen ja Kalmari linjaavat.

Euroopan parlamentin maatalousvaliokunta äänestää näiden tukien jatkosta tämän ja huomisen päivän aikana yhteisen maatalouspolitikan uudistusta (CAP) käsittelevässä istunnossa. CAP-uudistuksen käsittely jatkuu seuraavan parlamentin ja komission kaudella.

- Uudistuksen jäädessä kesken seuraavan hallituksen on huolehdittava suomalaisen ruuantuotannon edellytyksistä myös seuraavalla kaudella ja saatava aikaan tuloksia, Kalmari ja Katainen linjaavat.

- Pohjoisten maatalousturvemaiden ymmärtäminen tukipolitiikassa on tärkeää. Viime vuonnakin juuri eloperäiset maat tuottivat kohtuullisen sadon kuivuudesta huolimatta, muistuttaa Kalmari.

- Tarvitsemme jatkossakin saumatonta yhteistyötä eduskunnan ja Euroopan parlamentin välillä. Vain näin Suomi voi saada linjauksiaan läpi, Kalmari ja Katainen päättävät.

Anne Kalmari

Kansanedustaja, Maa-ja metsätalousvaliokunnan pj

Elsi Katainen

Europarlamentaarikko, Maatalousvaliokunnassa jäsen