Kalmari juhlisti kouluruokailun 70 -vuotista historiaa Kortepohjan koululounaalla

05.11.2018

Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari, joka on tunnettu kotimaisen puhtaan ja lähellä tuotetun ruoan puolestapuhuja, vieraili tänään 5.11. Jyväskylässä, Kortepohjan koululla, jossa hän nauttii oppilaiden kanssa heidän valitsemaansa toiveruokaa - lempeää broilerkastiketta (vaihtoehtoisesti tarjolla oli myös lempeää kasviskastiketta).

Kylän kattaus juhlisti maan laajuisen kouluruokailun 70-vuotisjuhlaa tarjoamalla kansanedustajalle mahdollisuuden tutustua kouluruokailun nykypäivään ja arkeen.

"Laadukas kouluruoka auttaa jaksamaan pitkänkin koulupäivän ja tukee myös yhdessäsyömisen ja pöytätapojen tärkeää tapakulttuuria. On hienoa, kun kouluissa kampanjoidaan myös ruokahävikkiä vastaan - esimerkiksi mallilautasen avulla. Näin luodaan hyviä tottumuksia lapsille ja nuorille jo pienestä pitäen."

Kun kaksi viikkoa sitten lapset joutuivat ottamaan eväät mukaan kouluun, saattoi eriarvoisuus näkyä eväspusseissa. Muutaman päivän eväsruokailu oli oppilaille ehkä kuin retkeilyä, mutta pidempään jatkuessa eväät voisivat sämpylöineen käydä yksipuolisiksi.

"Kouluruokailun arvostus on juuri tällä hetkellä hyvä ja paranemaan päin - pidetään kehitys tällaisena jatkossakin" - Kalmari kannustaa.