Kalmarin tukitiimi esittäytyy: mukana niin uutta osaamista kuin kokemuksen ääntäkin!

19.11.2018

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) on iloinen ympärilleen kerääntyneestä toimijoiden joukosta: "Olen onnellinen saadessani tukijoikseni eri ikäisiä ja eri alojen ammattilaisia ympäri Keski-Suomea. Uskon että gallupit antavat myös oikean kuvan siitä, että tähän asti tekemäni työ on tuottanut tulosta ja voin käydä kohti tulevia vaaleja nöyrin, mutta toiveikkain mielin" Anne kertoo.

Uusimpana tekijänä mukaan joukkoon on Annen vaalipäällikkönä aloittanut Saara Patama, joka on Saarijärveltä lähtöisin ja asuu tätä nykyä Helsingissä ja osittain Petäjävedellä. Aikaansaava agronomiopiskelija suorittaa parhaillaan korkeakouluharjoittelua Maa- ja metsätalousministeriössä. 28-vuotias Saara on innolla mukana tekemässä asiantuntevaa kampanjaa jo nyt, vaikka varsinaisesti vaalityö alkaa vuodenvaihteen jälkeen.

"Annen asiantuntemus ja ahkeruus sekä maanläheisyys innoittivat mukaan tukijoukkoihin. Vaalipäällikön tehtävä on minulle uusi, aiemmin en ole vaaleissa mukana ollutkaan, mutta eiköhän tässäkin työ tekijäänsä opeta" Saara tuumailee luottavaisesti.

Tukiryhmän ydin on tukiyhdistys, jonka puheenjohtajana aloittaa vuoden 2019 alussa Minna Häkkinen Muuramesta. Minnalla on kokemusta ja näkemystä maataloustuottajien arjesta sekä kunta- ja maakuntapolitiikasta. Minna on ollut mukana Annen tiimissä mukana aivan alusta, vuodesta 2003 saakka vaalipäällikkönä.

Tukiryhmän puheenjohtajuudesta väistyvä opettaja Laura-Liisa Hyytiäinen Äänekoskelta jatkaa mukana tukiryhmän jäsenenä. "Elämäntilanteet vaihtelevat ja sen vuoksi on välillä hyvä ottaa eri rooli, tukiryhmässä ollaan kuitenkin edelleen vahvasti mukana" Laura-Liisa vakuuttaa.

Pienviljelijä ja autoteknikko Jaakko Uusisalo Kyyjärveltä tuo tukiryhmän keskusteluihin mukaan väriä ja näkemyksiä sekä taustatietoja. "Anne on itsekin sanonut, että viisaus ei asu yhdessä päässä", hän korostaa, ja painottaa sitä miten tärkeää läsnäolo, kuunteleminen ja ihmisten aito kohtaaminen on.

Somesparrausta tekee joutsalainen Otto Takala. Hän haluaa maaseudun menestyvän ja muistuttaa, että toimiva netti on nykyaikaa. Palveluiden ja osaamisen on löydyttävä tulevaisuudessa meidän jokaisen taskusta ja niiden käyttöä on opittava hallitsemaan. Takalan Otto toimii tällä hetkellä kahden elektronisen urheilun kehityshankkeen projektipäälikkönä Kainuussa. "Pidän siitä, kuinka erilaisista taustoista ja osaamisalueista tulevat ihmiset voivat kulkea yhteistä päämäärää kohden ja samalla oppia paljon toisiltaan. Anne on ollut aina valmis auttamaan ja näin myös häntä on suuri ilo auttaa." Otto tuumaa.

Jämsäläinen yrittäjä Marjaana Nikoskinen on ollut mukana tiimissä mainontaa ja markkinointia suunnittelemassa "Odotettavissa on paljon hyväksi havaittua, mutta jotain uuttakin - on hyvä tärkeää miettiä, miten yhdistää Annen maanläheisyys ja aitous hänen asiantuntemukseensa niin että kummallekin on tilaa". Annen teemoista minulle läheisin on huolenpito lapsiperheiden hyvinvoinnista. Yrittäjyyden ja lapsiperhearjen yhdistäminen on haasteellista mutta antoisaakin!

Jyväskylästä käsin työtään Annen taustalla tekee myös keuruulaislähtöinen eduskunta-avustaja Eeva Harjula. Vaikka avustaja ei varsinaiseen vaalityöhön osallistukaan, pyörivät eduskuntatyön arki, valiokunnat ja täysistunnot täysillä maaliskuun puoleen väliin saakka. "Hoidetaan nyt tämän kauden työ kunnolla päätökseen, vasta sitten voi Anne hyvillä mielin lähteä kohti seuraavaa kautta. Näin uskomme!"