Kannustava budjetti Suomen parhaaksi

16.08.2019

Kansanedustaja Anne Kalmari kommentoi valtiovarainministeri Lintilän esittelemää budjettia "välttämättömäksi mutta toiveikkaaksi". Vaikka budjetissa tiedostetaan suhdanteen heikkeneminen ja Suomen haasteet, siinä kuitenkin luodaan toivoa siihen, että työllisyyskehitys pysyy tämänhetkisellä tasolla ja että kotitalouksissa arki jatkuu ilman suuria muutoksia.

Ansiotuloverotuksen keventäminen 200 miljoonalla eurolla kohdennetaan Kalmarin mielestä hyvin: "Pieni- ja keskituloiset ovat oikea kohderyhmä - heillä käteen jäävät eurot tulevat tosi tarpeeseen ja menevät usein päivittäiseen käyttöön eivätkä sijoitustileille. On myös hyvä että eläkkeiden verotusta kerrankin kevennetään"

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajana Kalmari iloitsee vapaaehtoiseen suojeluun perustuvan METSO-ohjelman rahoituksen jatkumisesta sekä Metsähallituksen luontopalveluiden rahoituksen parantamisesta. Metsät tuovat pääoman lisäksi suomalaisille myös virkistystä ja hyvinvointia.

Budjetin 300 miljoonan euron lisäys perusväylänpitoon tuo iloa monelle tien ja rautatien käyttäjälle. Myös yksityisteiden avustustaso säilyisi budjettiesityksessä entisellään, Kalmari toteaa tyytyväisenä.

"On kaikenkaikkiaan hyvä, ettei leikkauksia tai yht'äkkisiä veronkorotuksia tehdä, sillä ne loisivat vain turhaa paniikin tunnelmaa. Usko Suomeen on luja, pidetään pää pinnalla ja jatketaan hyvää linjaa", Kalmari kannustaa.