Kriisin keskellä uskoa tulevaan!

03.06.2020

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari seisoo hallituksen historiallisen suuren, 5,3 miljardin euron lisätalousarvioesityksen takana, sillä jarruttamisen ja käpertymisen sijaan Suomi kaipaa työtä ja toimeentuloa, sekä linjauksia parempaan tulevaan.

  • Hiljaisen ja kaikkia huolettaneen kevään jälkeen todelliset tuet biotalouden, maatalouden, lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sekä monien muiden tulevaisuutta tekevien alojen toimiin, auttavat maatamme nousemaan ja vahvistumaan ripeämmin ja oikeudenmukaisemmin. Arvovalinnoilla teemme nyt parempaa tulevaisuuden Suomea, kommentoi Anne Kalmari toiveikkaana.

Kalmari nostaa lisätalousarviosta erityisesti esiin maaseutuyrittäjien Makeran 70 miljoonan euron lisätuen, jolla vahvistetaan elinkeinon tulevaisuutta

  • Viljelijöiden, kasvattajien ja tuottajien on tärkeä tietää, että he tekevät tämän maan huoltovarmuuden osalta keskeistä työtä, tuottavat puhdasta voimaa! Oman maan turvallista ruoantuotantoa ja maaseutuelinkeinoa tulee kehittää arvostaen ja tulevaisuususkoa luoden.

Lisäksi tuki puurakentamisen edistämiseen, öljyriippuvaisuuden vähentämiseen, koko maan tie- ja rautatieverkoston parantamiseen sekä luontomatkailun edistämiseen saavat Kalmarin iloitsemaan:

  • Nämä toimet luovat Suomen parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta, ne ovat maallemme puhdasta voimaa. Olen iloinen voidessamme nostaa esiin vahvuuksiamme, biotalouden jalostusarvoa ja koko suuren ja vetovoimaisen maamme arvostamista!

Lisätalousarvio on historiallisen suuri, mutta myös historiallisen vastuullinen.

  • Tämä hallitus luottaa maamme kehittämisen kautta saatavaan hyötyyn - mutta haluan muistuttaa, että on jokaisen vastuullisuutta katsoa ja luoda omalta osaltaan parempaa tulevaa: tämä kevät on saanut meidät pysähtymään ja arvostamaan sitä mikä on lähellä ja tärkeää. Tätä oppia ei tule unohtaa!

Lisätietoja:

Maa- ja metsätalousvaliokunnan pj, kansanedustaja Anne Kalmari, 050 512 2084