Lippu liehukoon koko juhannuksen!

17.06.2020

Keskikesän kauniina ja valoisina öinä komeaa ja arvokasta siniristilippuamme tuskin tarvitsisi laskea. Olisipa hienoa, jos juhannuksena liputettaisiin aattopäivän klo 12:sta toisen juhannuspäivän klo 21 saakka. Eli Juhannusaattona lipun voisi nostaa jo hyvissä ajoin ja Juhannuspäivän iltana ei yksityisten, yhdistysten ja yritysten tarvitsisi huolehtia lippujen laskemisesta pyhäkorvauksin. Palkkakustannukset lipun laskuista ovat monille tahoille yllättävän suuri ylimääräinen menoerä. Koska keskikesällä aurinko hädintuskin laskee, mieleistäni lippukin saisi nauttia kesäöistä kahden yön verran. Juhannuksena perheiden tulisi rauhoittua, eikä ylimääräisiä päivystysvuoroja "lippukierroksineen" tarvitsisi kiinteistönhuollon työntekijöiden tehdä. Kaunis siniristilippumme, keskikesä ja juhannusjuhla saisivat hieman erityistä lisäystä hehkuunsa. Tällä kertaa saamme iloita juhlasta ilmeisesti myös kauniin sään hurmaamana!

Jokainen on tämän uskomattoman kevään aikana kokenut muutoksia, ja onneksi moni niistä on ollut myös parempaan päin. Läheisyys ja rauhallisuus ovat lisääntyneet. Näin toivottavasti myös monissa perheissä. Monen perheen kevät oli rankka - iloitsen siitä, että lapsiperheitä huomioitiin elvyttävässä lisätalousarviossa, jossa lasten ja nuorten hyvinvointipaketti on yhteensä 320 miljoonaa euroa.

Kotimaisen työn ja raaka-aineiden arvostus on noussut ja kauniin maamme ihmeet odottavat kesämatkailijaa. Uskon ja toivon, että moni on pysähtynyt pohtimaan mikä onkaan elämässä tärkeää ja löytää onnellisuuden aivan uudella tavalla. Tällaista arvomaailman punnitsemista ja ihmisyyden esiinnousua maailmamme kaipaa repivyyden sijaan. Pelon ja vihan lietsonta tuntuvat menettäneen voimaansa ja toivottavasti eivät saakaan sitä takaisin.

Siniristilippu liehukoon myös juhannusruuissa! Juhannuksen herkuksi löydät suomalaiset grilliherkut ja jo uudet kotimaiset perunat ja ehkä mansikatkin, jos olet nopea. Kotimaisia on jo saatavilla, mutta kysyntä on niin hurjaa että menevät kuin kuumille kiville. Hienoa! Juhannuksena ei monen tarvitse töitä miettiä, mutta kesällä töissä käy kyllä moni. Toivottavasti tänäkin aikana mahdollisimman moni nuori löytäisi työpaikan ja saisi ilon nähdä kättensä työn jäljen. Se palkitsee, paitsi rahallisesti, myös luonnetta ja kokemuksia kasvattaen.

Itsekin koen iloa, kun olen saanut asioita eteenpäin. Pienempiäkin tiekohteita 4-tien ohessa kunnostetaan ja päällystetään. Kansallispuistojen rakenteita huolletaan ja niiden saavutettavuutta parannetaan teitä ja viitoitusta parantamalla. Maatalousyrittäjät ovat päässeet samalle viivalle muiden yrittäjien kanssa - kaikki yrittäjyys on elintärkeää maallemme!

Arvostetaan yhdessä toisiamme ja suomalaisuutta sekä lippumme liehuntaa!

Kesämielellä taas

Anne Kalmari, kansanedustaja, kesk

Kirjoitus on julkaistu lyhennettynä Sanomalehti Keskisuomalaisessa 17.6.2020