Lukiolainen Samuel Kinnulasta: Anne Kalmari nuorten puolustaja

01.04.2019

Tänä keväänä järjestetään eduskuntavaalit, joissa valitaan Suomen kansanedustajat kaudelle 2019-2023. Nämä kansanedustajat tekevät ensi vaalikaudella hyvin tärkeitä päätöksiä, jotka koskevat kaikkia, ja erityisesti nuoria. Seuraava eduskunta tekee päätöksiä, jotka tulevat vaikuttamaan suuresti nuorten sukupolvien elämään. Erityisesti maaseudun nuoret tarvitsevat päättäjiä, jotka ovat valmiita tekemään rehellisiä päätöksiä heidän puolestaan. Uskon, että kivijärveläinen kansanedustaja Anne Kalmari on ilman muuta oikea henkilö edustamaan meitä Keski-Suomen nuoria eduskunnassa.

Nyt jos koskaan on oikea hetki toimia Keski-Suomen nuorten hyväksi. Kun monen keskisuomalaisen kunnan väkiluku uhkaa jatkaa laskuaan ja peruspalvelut heikkenevät, monet nuoret uhkaavat jäädä huonoon tilanteeseen. Nuorten syrjäytyminen on todellinen ongelma, ja sen riski tulee kasvamaan, jos nuorten ääni ei kuulu päätöksenteossa. Monissa kunnissa nuorten harrastusmahdollisuudet vähenevät huimaa vauhtia, koska nuorten puolia ei pidetä. Kaikkien Keski-Suomen nuorten on ponnisteltava sen eteen, että nuorten ääni kuuluu selvästi päätöksenteossa.

Anne Kalmari on puolustanut nuorten etua innokkaasti kolmen kansanedustajakautensa aikana. Hän on taistellut sen puolesta, että myös syrjäseutujen nuorilla olisi mahdollisuus saada peruspalveluja. Kalmari pitää erittäin tärkeänä ehkäistä nuorten syrjäytymistä huolehtimalla kaikista nuorista yhteiskunnassa niin, että syrjäytymiskehitys ei ehdi alkaa missään vaiheessa nuoren elämää. Eduskunnassa tarvitaan kansanedustajia, jotka ovat aidosti kiinnostuneita nuorten huolista ja tekevät työtä sen puolesta, että jokainen nuori voi kokea olevansa tärkeä osa yhteiskuntaa.

Anne on aina ollut hyvä kanava meidän nuorten äänelle. Olen itse pannut merkille ennen kaikkea sen, miten hän korostaa maamme säilyttämistä elinvoimaisena tuleville sukupolville. Tämä on tietenkin itsestäänselvä asia - sillä nuorissa on myös Keski-Suomen tulevaisuus.

Näiden asioiden pohjalta haluan sanoa, että Anne Kalmari on ilman muuta oikea henkilö edustamaan Keski-Suomen nuoria eduskunnan vaalikaudella 2019-2023. Pyydän kaikkia äänioikeutettuja nuoria käyttämään ääntään, jotta Keski-Suomen nuorison tahto kuuluu kirkkaana tulevalla vaalikaudella.

Samuel Demarco

Lukiolainen, Kinnula