Maa- ja metsätalousvaliokunnan keskustalaiset: Maatalous otti selkävoiton ilmastohulluudesta

09.09.2021

Budjettiriihen selkävoitto

Keskustalaiset eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet Anne Kalmari, Mikko Savola ja Mikko Kärnä kertovat olevansa todella iloisia siitä, että keskusta turvasi budjettiriihessä ruoantuotannon ja elämisen pitkien välimatkojen Suomessa.

- Polttoaineverot ei nouse eikä kotimaan päästökauppaa tule. Sen sijaan hurja valikoima ratkaisuja, joilla vähennetään päästöjä! Todella kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Keskusta ei kiellä ja rankaise vaan kannustaa, Savola toteaa.

- Ei tule lihaveroja, pellonraivauskieltoja, öljylämmityskieltoa, maatalouden energiaveronkorotuksia, ilmastoveroa rehuille, turvemaan viljelyrajoituksia, eikä muitakaan estoja eikä kieltoja, Kärnä iloitsee.

VALIOKUNNAN puheenjohtaja Kalmari katsoo keskustan kädenjäljen näkyvän, ja toteaa, että huonokin päivä hallituksessa on parempi kuin paraskaan oppositiossa.

- Joku voi sanoa, että vihreät mattoon, mutta itse ajattelen, että eiköhän se lopulta heillekin ole parasta, että etenemme ilmastopolitiikassa järkiratkaisuin. Tämä oli win win.