Miljardihankkeiden rahat maanteihin!

09.03.2023

Keskusta on ainoana puolueena tehnyt linjauksen siitä, että etelän Helsinki-keskeiset ratahankkeet on laitettava jäihin. Tämä on tärkeää, sillä tienhoito maanteillä on edelleen retuperällä. Sain viime hallitusneuvotteluissa kammettua 800 miljoonaa euroa lisääperustienpitoon, mutta se ei riitä mihinkään, sillä korjausvelkaa on lähes kaksi miljardia. Nautin siitä, että myös muut maakunnan kansanedustajat käyttävät näin vaalien alla alempiasteisia asfaltti- ja sorateitä. Ongelma ei konkretisoidu kuin kokemalla.

Miljardeja maksavilla raidehankkeilla ei saavuteta kuin muutamien tai muutamien kymmenien minuuttien nopeutuksia junamatkoihin. Itse koen, että tärkeintä työmatkalaiselle olisi junan nettiyhteyksien toimiminen niin, että matka-aikaa voisi käyttää paremmin työn tekoon.

Tulevana kesänä laitetaan toki monta monttua umpeen, mutta paljon tehtävää jää seuraavillekin vuosille. Kunnossa oleva tieverkko on edellytys asumiselle ja elinkeinoelämän kehittymiselle. Ihmisten pitää päästä liikkumaan asuivat he sitten kaupungissa tai maalla.

Kysykää ehdokkailta, mitä he aikovat tehdä liikkumisen edistämiseksi. Itse aion panostaa tieverkon kunnon lisäksi myös dieselveron poistamiseen ja polttoaineiden hinnan alentamiseen. Haluan myös edistää liityntäyhteyksiä Onnibusseille. Yhteiskunta on rahoittanut miljardeilla länsimetroa ja kehärataa. Kaupunkibussit ovat saaneet kannusteita, mikä on järkevää, mutta maaseudullekin kuuluu osansa!