Työllisyyden ura on oikea - pidetään siitä kiinni!

27.06.2019

Kansanedustaja Anne Kalmari iloitsee työllisyyden paranemisesta edelleen. 25.6. julkaistut tilastot osoittavat työttömyyden laskevan Keski-Suomessa edelleen. Työttömyys on 4,4% alhaisempi kuin vuosi sitten. Maakunnan työttömyysprosentti on tällä hetkellä 10,6%.

Pian voimme juhlia maakunnassamme alle 10% työttömyyttä, kun saamme liikenneinfran rakennuksen ja korjausten investoinnit rullaamaan ja pidämme yllä työn ja yrittämisen edellytyksistä, Kalmari kannustaa. Hän uskoo ja toivoo työttömyyden alenevan suunnan pysyvän. Koska työ luo hyvinvointia ja toimintaa, työttömyyden torjunta on yksi keskeisiä tämänkin hallituksen tavoitteita. Työllisyyden nostoon 75% koko valtakunnassa ei olisi sitouduttu ellei siihen uskottaisi ja sen eteen tehtäisi toimia. Vaikka maailmantalouden vetovoima ei enää Suomea autakaan, talouskasvumme on edelleen laaja-alaista perustuen niin investointeihin, kuin kulutukseen ja vientiinkin, Kalmari summaa.

Edellinen hallitus jätti kunnossa olevan talouden ja kun nyt työllisyyskin on näin hyvällä mallilla. "Odotan pääministeri Rinteen ja työministeri Harakan näyttävän nyt todella neuvottelukykynsä etujärjestöjen kanssa", Kalmari painottaa ja toteaa Keskustan sitoutuneen tähän tavoitteisiin. Valtiovarainministeri Lintilän johdolla valmisteltu lisäbudjettiehdotus vähentää velkaantumista reilulla 130 milj. eurolla verrattuna viime vaalikaudella annettuun lisätalousarvioon.