Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Anne Kalmari: Lisärahoitusta useille tiehankkeille ympäri Keski-Suomea yli miljoona euroa!

11.12.2020

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto hyväksyi kokouksessaan 11.12.2020 seuraavien keskisuomalaisten teiden kunnossapitotöitä ja parantamisia:

- Mt 58 päällysteen korjaus välillä Karstulan keskusta - Humppi (200 000 eur)

- Mt 6181 Leppälahdenväylän kunnostus, Toivakka (50 000 eur)

- Mt 6304 Kevyen liikenteen väylä Lannevesi, Saarijärvi (300 000 eur)

- Äänekosken pankkisillan parantaminen (200 000 eur)

- Vt 23, Kolhontien liittymän parantaminen, Keuruu (350 000 eur)

"Yhteinen tavoitteemme paremmista, toimivammista ja turvallisemmista väylistä, on selkeä. Olen iloinen saadessani nämä tavoitteeni läpi valiokunnan mietintöön. Nämä ympäri maakunnan parannettavat kohteet ovat pitkään odottaneet korjausta, ja uskon käyttäjien olevan tyytyväisiä nyt kun rahoitus hankkeiden toteuttamisesta varmistuu", Kalmari vahvistaa.

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston mietintöön tiettyjen, varsinkaan pienempien teiden päätyminen, ei ole mikään itsestäänselvyys. Kilpailua rahoista valtakunnassa on riittämiin. 

"Olen tyytyväinen saadessani monia Keski-Suomen tavoitteitani läpi valiokunnan mietintöön. Monet näistä ympäri maakunnan parannettavista kohteista ovat turhankin pitkään odottaneet rahoitusta. Kävely- ja pyöräilyverkoston parantaminen oli erityisen kehittämisen kohde, sillä pandemia-aikaan nämä liikunta ja liikkumismuodot ovat saaneet entistä enemmän suosiota", Kalmari iloitsee!

Valiokunnan lausunnossa painoarvoa annettiin erityisesti pitkään korjausta odottaneille kevyenliikenteen väylille, joista Keski-Suomesta maininnat saivat Jyväskylän Ukonniementie (Lohikoskentie - Tyyppäläntie) sekä Laukaan Peurungan kevyen liikenteen tien hanke (kt 637)

Lisätietoja: Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Anne Kalmari, puhelin 050 512 2084