Vastaus 58-tiestä

19.08.2020

Olen koittanut huolehtia koko kansanedustajan urani ajan maaseudun tieverkosta. Ei vain kotitienoollani, joka on tietysti minulle tärkeä, vaan Keski-Suomen lisäksi myös koko Suomessa. Suurten kaupunkien kiertoliittymien puolesta puhujia on paljon, mutta harvaanasutun maaseudun tierahoituksen linjauksia ei ole ollut niin helppo saada läpi. Tämän hallituksen ohjelmassa on kuitenkin ihan hyvin asvaltointi- ja kunnostusrahaa, niin että korjausvelkaa päästään vetämäni parlamentaarisen työryhmän linjausten mukaisesti pienentämään.

Olen ollut Karstula-Humppi pätkästä yhteydessä monen tahon kanssa, myös tienkäyttäjälinjalle ja ELY:n. Tie olikin todella surkeassa kunnossa monien maaseudun teiden tapaan. Reiät on väliaikaisesti paikattu, että sentään kulkemaan pääsee. Kokonaan uusi asvalttikin tulee, jos ei tänä vuonna, niin seuraavina kesinä. Tie ei ollut vielä ELY:n kiireyslistalla ihan kärjessä, mutta koettavat parhaansa.

Vielä äänioikeutetulle. Mielestäni sävysi, ei ollut oikein mukava. Koetetaan viedä yhdessä asioita eteenpäin myötäotteella, ei toisiamme pilkaten. Se ei estä jämäkkyyttä ja painokasta vaikuttamista. Näin asiat etenevät aina paremmin. Toivottavasti muistat kiitoksenkin sitten aikanaan monille asiaa myötävaikuttaneille.

Anne Kalmari, kansanedustaja

Kirjoitus on julkaistu sanomalehti Viispiikkisessä 19.8.2020