Lehdistötiedotteet
Kirjoita alaotsikko tähän

"Tuotantoeläinten hyvinvoinnin tasosta Suomessa kannattaa olla ylpeä. Suomalaista tuotantotapaa on syytä puolustaa eikä moittia!", vastaa kansanedustaja, Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Animalialle ja Maria Ohisalolle ynnä muille tuotantoeläinten huonoista oloista ja monimuotoisuuden heikkenemisestä huolissaan oleville.

Kansanedustaja Anne Kalmari iloitsee työllisyyden paranemisesta edelleen. 25.6. julkaistut tilastot osoittavat työttömyyden laskevan Keski-Suomessa edelleen. Työttömyys on 4,4% alhaisempi kuin vuosi sitten. Maakunnan työttömyysprosentti on tällä hetkellä 10,6%.

Kansanedustaja Anne Kalmari on tyytyväinen Säätytalolla vietettyihin pitkiin ja tiukkoihin, mutta hyvähenkisiin neuvottelupäiviin. Kahden ryhmän välinen valinta oli Kalmarin mielestä vaikea, mutta se kannatti: "vaihdoin lennosta maa- ja metsätalousasioiden ryhmästä liikenneryhmään, sillä koin Keski-Suomen kaipaavan vääntövoimaa tälle puolelle",...

Kansanedustaja Anne Kalmari toivoo uusiutuvien polttoaineiden ja uusien innovaatioiden siivittävän suomalaiset lentokoneen käyttäjät ilmastoystävällisempään suuntaan. Hän vaatii uusiutuvien polttoaineiden käytön lisäämistä sekoitevelvoitteen avulla.

Tänään 7.2. julkaistiin maa- ja metsätalousministeriön tilaama Reijo Karhisen raportti Suomalaisen maatalouden kannattavuudesta ja elintarvikeketjun toimivuudesta. Raportti suosittelee laaja-alaisia muutoksia ja uudistuksia niin alkutuotantoon kuin koko ruokaketjuun, jotta suomalainen ruoka voisi olla menestystarina tulevaisuudessakin.

Maa- ja metsätalousvaliokunta hyväksyi mietinnön laista, jolla annetaan valtiontakaus maatilojen maksuvalmiuslainoille. Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari (kesk) näkee, että apu kohdentuu investoineille tulevaisuuden maatiloille, joita katovuodet ja elintarvikemarkkinoiden epävakaus ovat väliaikaisesti piinanneet.