Lehdistötiedotteet

Kirjoita alaotsikko tähän

Vesi on kaiken elämän perusta ja sen omistuksesta käydään maailmalla sotia jo nyt, luultavasti tulevaisuudessa enemmänkin. Tarvitsemme toimia, etteivät nämä kiistat ulotu Suomeen saakka, ja ettei kaupallisilla, ylikansallisilla tai kansainvälisillä yrityksillä olisi mahdollista ostaa ja hallita vesiämme.

Metsästysseurat syöttävät riistaa, poistavat vieraslajeja ja vaalivat monimuotoisuutta. Se on porukka, joka saa luonnonhoidon rahoitusta siinä kuin muutkin luontojärjestöt, sillä näytötkin ovat suuret. Metsästys on myös eettistä - vapaana kasvanut riista pyritään ampumaan mahdollisimman tarkalla osumalla, ja eläin hyödynnetään kokonaan.

Huoltovarmuus ja kotimainen ruoka ovat keskeinen asia koko Suomessa, mutta aivan erityisesti puolustusvoimissamme. Kriiseissä ja kansallista turvallisuutta uhkaavissa tilanteissa, valtiomme elintärkeän toimijan pitää poikkeuksetta pystyä luottamaan muonituksen toimitusvarmuuteen. Leijona Catering on usein tehnyt viisaita ja hankintalain mukaisia...

Keskisuomalainen eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari järjesti torstaina 22.10. tilaisuuden kotimaisten proteiinikasvien käytön lisäämisestä 50 %:iin vuoteen 2030 mennessä. Linjoilla oli noin 80 kuulijaa. Aihe on ajankohtainen, sillä kasvisvaihtoehtoja ja valikoimaa on sekä kauppojen hyllyillä että kuluttajien...

Korvamerkkivirheiden kytkentä täydentäviin ehtoihin irtautuu. Keskustan vuosien työ on nyt mennyt maaliin EU-tasolla. Kotieläinten korvamerkkipuutteet eivät enää jatkossa aiheuta tuhansien eurojen turhia sanktioita viljelijöille.

Hallitus nimesi torstaina 8.10. harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän. Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Keskustan pohjoiskarjalainen kansanedustaja Hanna Huttunen. Keskustan eduskuntaryhmästä jäsenenä jatkaa jäsenenä edellisellä kaudella työryhmän puheenjohtaja toiminut, keskisuomalainen kansanedustaja Anne Kalmari.