Lehdistötiedotteet

Kirjoita alaotsikko tähän

Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari muistuttaa, että Saimaan norppakanta on kasvanut vakaasti vuodesta 2010. Norppakanta on saavuttanut 400 yksilön tavoitteen kuusi vuotta etuajassa. Isoin ansio on paikallisilla ihmisillä, jotka ovat muun muassa kolanneet apukinoksia ja sitoutuneet kalastusrajoituksiin.

Lausuntokierros sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta päättyi perjantaina. Uudistuksen tavoitteista ja välttämättömyydestä vallitsee poliittinen yhteisymmärrys yli puoluerajojen. Jokaiselle turvataan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, asuipa hän missä päin Suomea tahansa.

Valkoposkihanhien aiheuttamien vahinkojen vähentämistä selvittänyt "hanhinyrkki" luovutti tänään raporttinsa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle ja ympäristöministeri Krista Mikkoselle. Työryhmä esittää, että tulevalle syksylle myönnettävät poikkeusluvat pannaan välittömästi täytäntöön. Viljelijöitä kannustetaan hakemaan yhteisiä lupia, ja...

Keskustan maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmän jäsenet, valiokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari sekä kansanedustajat Mikko Kärnä ja Mikko Savola ovat tyytyväisiä valiokunnan työhön ja tänään annettuun lausuntoon EU:n kaavailemasta kosteikkojen lyijyhaulikiellosta. Valiokunta toteaa yksimielisesti, että kieltoa ei voida toteuttaa Suomessa.

Tänään julkaistussa lisätalousarvioesityksessä myönnetään 300 000 euron lisämääräraha nuorten työllistämiseen. 4H -järjestön kautta myönnettävä rahoitus kannustaa nuoria erityisesti tehtäviin, joissa kesäaikana työvoimaa tarvitaan kuten esimerkiksi luonnonmarjojen sadonkorjuuseen ja puutarhatiloille. Digitaalisen sovelluksen kautta on...

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari seisoo hallituksen historiallisen suuren, 5,3 miljardin euron lisätalousarvioesityksen takana, sillä jarruttamisen ja käpertymisen sijaan Suomi kaipaa työtä ja toimeentuloa, sekä linjauksia parempaan tulevaan.

Keskustan kansanedustajat, eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen ja maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari vaativat, että Suomessa mahdollistetaan nopeasti valkoposkihankien suojametsästys Ruotsin ja Viron tapaan.