Lehdistötiedotteet

Kirjoita alaotsikko tähän

Huoltovarmuus ja kotimainen ruoka ovat keskeinen asia koko Suomessa, mutta aivan erityisesti puolustusvoimissamme. Kriiseissä ja kansallista turvallisuutta uhkaavissa tilanteissa, valtiomme elintärkeän toimijan pitää poikkeuksetta pystyä luottamaan muonituksen toimitusvarmuuteen. Leijona Catering on usein tehnyt viisaita ja hankintalain mukaisia...

Keskisuomalainen eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari järjesti torstaina 22.10. tilaisuuden kotimaisten proteiinikasvien käytön lisäämisestä 50 %:iin vuoteen 2030 mennessä. Linjoilla oli noin 80 kuulijaa. Aihe on ajankohtainen, sillä kasvisvaihtoehtoja ja valikoimaa on sekä kauppojen hyllyillä että kuluttajien...

Korvamerkkivirheiden kytkentä täydentäviin ehtoihin irtautuu. Keskustan vuosien työ on nyt mennyt maaliin EU-tasolla. Kotieläinten korvamerkkipuutteet eivät enää jatkossa aiheuta tuhansien eurojen turhia sanktioita viljelijöille.

Hallitus nimesi torstaina 8.10. harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän. Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Keskustan pohjoiskarjalainen kansanedustaja Hanna Huttunen. Keskustan eduskuntaryhmästä jäsenenä jatkaa jäsenenä edellisellä kaudella työryhmän puheenjohtaja toiminut, keskisuomalainen kansanedustaja Anne Kalmari.

Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari muistuttaa, että Saimaan norppakanta on kasvanut vakaasti vuodesta 2010. Norppakanta on saavuttanut 400 yksilön tavoitteen kuusi vuotta etuajassa. Isoin ansio on paikallisilla ihmisillä, jotka ovat muun muassa kolanneet apukinoksia ja sitoutuneet kalastusrajoituksiin.

Lausuntokierros sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta päättyi perjantaina. Uudistuksen tavoitteista ja välttämättömyydestä vallitsee poliittinen yhteisymmärrys yli puoluerajojen. Jokaiselle turvataan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, asuipa hän missä päin Suomea tahansa.

Valkoposkihanhien aiheuttamien vahinkojen vähentämistä selvittänyt "hanhinyrkki" luovutti tänään raporttinsa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle ja ympäristöministeri Krista Mikkoselle. Työryhmä esittää, että tulevalle syksylle myönnettävät poikkeusluvat pannaan välittömästi täytäntöön. Viljelijöitä kannustetaan hakemaan yhteisiä lupia, ja...

Keskustan maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmän jäsenet, valiokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari sekä kansanedustajat Mikko Kärnä ja Mikko Savola ovat tyytyväisiä valiokunnan työhön ja tänään annettuun lausuntoon EU:n kaavailemasta kosteikkojen lyijyhaulikiellosta. Valiokunta toteaa yksimielisesti, että kieltoa ei voida toteuttaa Suomessa.